Svítek je neprávem pozapomenutá zavářka do polévek. Připomíná nadýchanou palačinku, plnou zelené petrželky nebo třeba mladých kopřiv. Po usmažení se placka rozkrájí na malé kostičky, přendá do misky a postaví doprostřed stolu. Každý si pak nabere svítek do polévky přesně v takovém množství, kolik uzná za vhodné. Oprašte tradici a při nejbližší příležitosti vyzkoušejte recept na svítek.
Pro 4 osoby
Suroviny
Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 488 kcal
- Bílkoviny 30 g
- Sacharidy 40 g
- Tuky 23 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2009/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5
Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2009/3
Březen 2009