Torrijas připomínají oblíbený francouzský toust nebo zdejší sladké smaženky zvané chudí rytíři. Hlavní rozdíl je v tom, že se španělské torrijas nechají mlékem úplně nasáknout, takže po osmažení vnitřek působí i bez náplně krémově. Ovšem rozhodně je to zajímavý recept na rychlý dezert, díky kterému zpracujete i včerejší bílé pečivo.
Videorecept
Suroviny
Na dokončení
Na recept
- Energie 1311 kcal
- Bílkoviny 61 g
- Sacharidy 165 g
- Tuky 44 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.