Kombinace sýra s modrou plísní, cibulky, slaniny a jahod vypadá divoce. Výsledná pizza je však nesmírně lahodná, protože se v ní setkávají základní a výrazné chutě – sladká z jahod, slaná ze sýra a slaniny a kyselá z balzamikové redukce.
Videorecept
Porce
Suroviny
Porce
Na těsto
Na obložení
Na jahodovo-balzamikovou redukci
Na 1 porci
- Energie 3482 kcal
- Bílkoviny 254 g
- Sacharidy 263 g
- Tuky 141 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7

Recept je z vydání:
Apetit 2022/7
Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska. Apetit, napsáno s chutí.