Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
3,8 (11x)
5. 1. 2023
Krevetový koktejl
Apetit
Krevetový koktejl
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
3,8 (11x)

Na jídelních lístcích dobrých restaurací už se s krevetovým koktejlem nejspíš nesetkáte a přitom ještě před pár desetiletími patřil k oblíbeným předkrmům s nádechem luxusu. Přiznáváme ale, že pro nás krevetový koktejl – v domácí variantě – neztratil své kouzlo. Naše verze vychází z britských receptů a z toho, jak si ho vybavujeme z dávných dob.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na koktejlovou omáčkou

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 708 kcal
  • Bílkoviny 52 g
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/1

Oslavte s Apetitem, který vychází už 16. 12., závěr roku a vkročte do toho nového s chutí a optimismem. Silvestr bez chlebíčků s nejlepšími pomazánkami na světě? Ani náhodou! Máme pro vás hned sedm receptů a k tomu i jeden na domácí veku. A pokud přece jenom toužíte po větším luxusu, připravte si krevetový koktejl, rozpečený sýr nebo slavnostní novoroční pečínku. Jestli prahnete spíše po exotice, máme pro vás recepty na božské suši. Nechybí ani dechberoucí sladká tečka v podobě hravých pohárů a světových dezertů. Zajímá vás, jaký bude gastronomický rok 2022? Nové trendy jsme probrali s šéfkuchaři a výsledkem jsou recepty, které budete chtít do jednoho ochutnat. V lednovém Apetitu najdete také praktický kalendář zeleniny a ovoce a přehledný rejstřík všech receptů roku 2021. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.