Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,5 (6x)
2. 4. 2025
Kopřivové smoothie
Image Professionals
Kopřivové smoothie
Image Professionals


Velmi snadné
< 10 min
4,5 (6x)

Kopřivové smoothie s banánem a semínky je jarní bomba plná vitamínů. Mladé kopřivy dodají nápoji jemně bylinnou chuť, banán ho osladí a pomerančová šťáva krásně osvěží. Skvělý způsob, jak nastartovat den nebo doplnit energii po náročném období!


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 201.5 kcal
  • Bílkoviny 7 g
  • Sacharidy 20.5 g
  • Tuky 9 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/4

Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kopřivový koláč s citronovou polevou

Celé jarní menu z kopřiv, které si zamilujete. Včetně dezertu!

Kopřivy v kuchyni zná většina z nás hlavně z velikonoční nádivky, ale zaslouží si mnohem více pozornosti – hlavně na jaře, kdy jsou mladé výhonky plné chuti i živin. Navíc jsou zdarma, rostou doslova za plotem a v kuchyni dokážou víc, než se jim přisuzuje. Sklidili jsme kopřivy – a poskládali z nich celé menu. Od předkrmu po dezert.