Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!
Suroviny
Na meringue
Na recept
- Energie 1680 kcal
- Bílkoviny 59 g
- Sacharidy 263 g
- Tuky 40 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/1
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/1
Oslavte s lednovým Apetitem příchod roku 2020! Zbavte se starých kuchařských zlozvyků a vykročte s námi vstříc čerstvým chutím a zážitkům. Vydejte se s námi na silvestrovskou party jízdu kolem celého světa nebo se naučte namíchat lahodné zimní koktejly. Díky lednovému Apetitu si troufnete i na efektní flambované dezerty nebo si uvaříte pestrobarevné polévky, které zasytí a hravě zaženou i následky přílišného slavení. V čísle nechybějí ani jednoduché večeře z jednoho hrnce či pekáčku, vydatná luštěninová jídla, jako stvořená pro začátek nového roku, či kořením vonící indické pokrmy, které zahřejí na těle i na duši. Apetit, napsáno s chutí.