Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
jarní zelenina
Pixabay.com

Co číst v těchto dnech? Představujeme vám knižní novinky do kuchyně, kterými rádi listujeme i večer přes usnutím.

Drůbež z Edice Apetit

Přehledně rozdělená kuchařka plná 110 úžasných receptů na drůbeží maso. Vyberou si všichni od milovníků klasiky po rozené experimentátory. Nezklame ty, kdo plánují oslavy plné velkých hostin, stejně jako unavené rodiče, kteří hledají inspiraci pro rychlou večeři. V poslední kapitole Servis najdete podrobný návod, jak správně drůbež porcovat či vykostit. K dostání je v Apetit Shopu, v knihkupectvích Kanzelsberger, v síti obchodů Datart a ve vybraných novinových stáncích za 299 Kč.

Poznáváme jarní houby od Michala Mikšíka

Na houbařskou sezonu nemusíte čekat až do léta. Přehledný obrázkový atlas vás nechá nahlédnout do tajemství českých lesů v období jara. Zjistíte, které druhy hub se dají nyní konzumovat a že své využití v kuchyni mají i některé zcela opomíjené. Skvělý tip na ozvláštnění houbových receptů, se kterými nemusíte čekat až do léta.

30 minut v kuchyni od Jamieho Olivera

Oblíbený britský kuchař sestavil rozmanitá menu a slibuje, že každé z nich uvaříte do půl hodiny. Kuchařku jsme vyzkoušeli, a přestože nemůžeme slíbit, že se opravdu vejdete do třicetiminutového časového rozpočtu, žádné menu vám o mnoho víc času nezabere. Recepty navíc fungují i samostatně, tak si můžete vybrat jen některé z nich. Hravé a zábavné jako všechna Jamieho jídla.

101 whisky od Iana Buxtona

S podtitulem Škola degustace pro každého uvádí autor čtenáře do světa opojné whisky, aby se v něm neztratili ani nováčci. Součástí výtisku jsou i tajné tipy autora a seznam těch nejlepších whisky na světě.

Vegetariánská kuchyně pro labužníky od Bettiny Matthaei

Nová kniha německé autorky je rozsáhlou publikací receptů pro vegetariány, kteří nechtějí své chuťové buňky omezovat jen několika nejznámějšími ingrediencemi, ale chtějí se pustit i za hranice běžných surovin.

Související články