Nová registrace Zapomenuté heslo

Silvestrovské jednohubky: 13 skvělých kombinací od klasických po nevšední

30. 12. 2020
Jehodhoubky pokládané v řadách
Apetit

Na jednohubkách je skvělé nejen to, že tak akorát pasují do pusy, ale můžete si s nimi i vyhrát, obložit je vašimi oblíbenými surovinami a hezky je nazdobit. Příprava vám navíc nezabere tolik času, jako třeba u chlebíčků nebo jiných oblíbených silvestrovských pochutin.

Základem klasických jednohubek většinou bývá plátek pečiva (rohlíku, bagetky). Použít můžete ale i různé krekry nebo upéct základ z listového těsta. Odpůrci pečiva mohou jako podklad použít plátek jablka, okurky nebo třeba kostku sýra.

  • Podklad buď můžete potřít pomazánkou (česnekovou, vajíčkovou, tvarohovou, tuňákovou, guacamole atd.) nebo jen máslem či majonézou a přidat ještě nějakou oblohu v podobě uzenin, sýrů, ovoce, zeleniny, zkrátka fantazii se meze nekladou.

Roky, minivdolečky i sýrové kuličky

Mezi jednohubky patří i různé drobné rolky, které se většinou připravují z plátků okurek, cuket nebo parmské šunky, následně se plátky potřou pomazánkou, případně obloží, a zarolují.

  • Jako jednohubky skvěle poslouží i různé sýrové kuličky nebo minivdolečky.

Na závěr nezapomeňte do jednohubek zapíchat párátka, aby byly dobře uchopitelné. Na tác naservírujte střídavě různé druhy různě barevných jednohubek. Vytvoříte tak pestrobarevnou mozaiku, která se bude na silvestrovské tabuli vyjímat.

Zdroj: Apetit

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Party a oslavy Rychlé vaření Jednoduché recepty Slavnostní menu Studená kuchyně Chleba a další pečivo

Podobné kolekce receptů

Související články

Grilovaný hermelín se zkaramelizovanou cibulkou

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá večeře, až přijdete unavení a hladoví z práce a nechce se vám dělat nic složitého. Také mám pro vás tipy na grilování nejen hermelínu.