Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí křidýlka každý den jinak: Dvacet inspirativních receptů, které uspokojí všechny chutě

10. 9. 2024
pixabay-wings-6946618_1280.jpg
pixabay-wings-6946618_1280.jpg

Delikátní křupavá kůrčička, lahodné a křehké maso, které se skoro rozplývá na jazyku… Ano! Řeč je o kuřecích křidýlkách. Jemné a chuťově méně výrazné maso je vynikajícím základem pro různé druhy koření a bylinek, protože snadno přijímá jejich vůně i chutě. Nebojte se kombinovat – svůj oblíbený recept si může najít každý.

Kuřecí křidýlka jsou všestranná surovina, hodí se na grilování, můžete je smažit, péct, ale využijete je třeba i do vývaru. Často se podávají s různými omáčkami, ale také s dipy.

Pokud se rozhodnete kuřecí křidýlka péct, nezapomeňte je včas naložit do směsi koření a olivového oleje, aby dobře natáhla chuť. Odměnou vám bude křupavá delikatesa. Křidýlka, která chcete grilovat, se potírají marinádou, můžete vyzkoušet naši česnekovou chilli marinádu. Smažená kuřecí křidýlka se připravují nejčastěji jako klasické řízky – obalená v mouce a strouhance a smažená na vysokou teplotu, dokud nejsou křupavá a krásně zlatavá.

Na kuřecí křidýlka se často používají různé kombinace koření a marinád, které dodávají pokrmu charakteristickou chuť.

  • Pokud jste milovníci jednoduchosti, skvěle si vystačíte s kombinací soli a pepře.

  • Sladká, uzená či pálivá paprika dodají pokrmu krásnou barvu i jemnou pikantnost.

  • Kajenský pepř přidává pikantní nádech a bývá součástí tzv. „hot wings“.

  • Pro ty, kdo milují ostré jídlo, je tu chilli.

  • Jestliže jste si zamilovali středomořskou kuchyni, neprohloupíte s kombinací bylinek – tymián, oregano, rozmarýn.

  • Dáváte-li přednost sladkokyselé chuti, která připomíná asijské pokrmy, využijte spojení sójové omáčky, medu, česneku a hořčice.

  • Oblíbené jsou také marinády s různými kombinacemi BBQ omáček, medových glazur a teriyaki.

Díky variabilitě ve využití koření i bylinek se dají kuřecí křidýlka přizpůsobit různým chutím. Podívejte se na naše recepty a najděte svou inspiraci.

Zdroj informací: časopis Apetit

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Kuřecí maso Party a oslavy Jak na to

Podobné kolekce receptů

Související články

Plněná kuřecí kapsa

Jak připravit masovou kapsu? Od výběru masa až po vhodnou úpravu – máme pro vás ověřené tipy

Masová kapsa je jeden z kulinářských favoritů, který spojuje šťavnaté maso s chutnou náplní ukrytou uvnitř. Zvolit můžete kuřecí nebo krůtí prsa, ale nebojte se sáhnout ani po vepřové kotletě nebo šťavnaté kýtě – každé maso má své výhody. Stačí znát jen pár jednoduchých kroků. Správný řez, vyvážená náplň a pečlivá tepelná úprava vám zaručí dokonalý výsledek.