2018/7

2018/7
S prázdninami máme spojené jen ty nejlahodnější vzpomínky. Pusa modrá od borůvek, třešně rovnou ze stromu, buřty opékané nad ohněm nebo brambory pečené v popelu, sladké koláče, které uměla babička nejlíp na světě… A k tomu vůně léta ve vzduchu a pohoda všude kolem. Užijme si společně další takový nezapomenutelný červenec! S novým číslem Apetitu hravě zvládnete uspořádat pro přátele opravdovou jižanskou hostinu, vařit na otevřeném ohni nebo uložit do sklenic kousek slunného léta, abyste si ho mohli během studenějších měsíců připomenut. Vítané osvěžení uprostřed toho nejparnějšího počasí vám přinesou chladivé ledové tříště. A pokud vám vrtá hlavou, jak letos naložit se sladkou úrodou, máme pro vás spoustu nápadů na šťavnaté dezerty.
Apetit, napsáno s chutí.

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Eskymo tyčinky

Okurkový salát

Broskvová galetka

Cheesecake brownies s třešněmi

Borůvková tříšť s čajem Earl Grey

Cranachan

Meruňkový džem s levandulí

Černorybízový likér cassis

Ricottová zmrzlina bez míchání à la cannoli

Nakládané lilky

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Paella po valencijsku

Nakládané okurky babičky Jiřinky

Studená polévka ajo blanco

Citronovo-mátové cuketky

Treska s mandlovou gremolatou

Chlodnik

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Rizoto s hráškovým pestem

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Salát s fazolkami a zrním

Zeleninová polévka s fazolkami

Zapékané fazolky s mozzarellou

Kuře po myslivecku s těstovinami

Hovězí skirt steak se salsou verde

Bezlepkové borůvkové muffiny

Kynuté koláče s tvarohem, červeným rybízem a drobenkou

Citrusová tříšť s broskvemi

Melounovo–okurková tříšť

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Domácí orecchiette s bazalkovým pestem, mozzarellou a rajčetem
