Nová registrace Zapomenuté heslo
Barilla Penne all’Arrabbiata

Suroviny pro 6 osob

  • 1 balení těstovin Barilla Penne – 500 g 
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje 
  • 2 oloupané a nadrcené stroužky česneku 
  • 2 lžičky červené chilli papriky nebo podle chuti 
  • 1 plechovka italských loupaných konzervovaných rajčat 
  • ½ šálku strouhaného sýra Romano 
  • 1 polévková lžíce nasekané italské petrželky 
  • sůl podle chuti 

 

Časová náročnost
5 minut příprava + 15 minut vaření


1. Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu.  
2. Do velké pánve přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, česnek a červenou chilli papriku. Na mírném ohni lehce zpěňte po dobu 1–2 minut, dokud česnek nezíská zlatou barvu a vše nezačne krásně vonět. 
3. Do pánve přidejte rajčata a přiveďte k varu; duste 5 minut. 
4. Osolte dle chuti. 
5. Pánev odstraňte z plamene. 
6. Těstoviny uvařte podle návodu. 
7. Uvařené těstoviny sceďte a na stranu schovejte ¾ šálku vody, ve které se těstoviny vařily. 
8. Uvařené těstoviny a ¾ šálku vody vmíchejte do rajčatové omáčky, vše dobře zamíchejte tak, aby byly těstoviny omáčkou dobře pokryté. 
9. Vmíchejte zbývající olivový olej, sýr Romano a před podáváním dozdobte petrželkou. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz