Nová registrace Zapomenuté heslo

Sytá zimní večeře: fazolová polévka

26. 11. 2020
pikantní fazolová polévka
Apetit

Hřejivé fazolové polévky výborně chutnají a zasytí i největší jedlíky. Můžete je připravit jako rychlou zimní večeři. S ošatkou čerstvého chleba budou báječné i jako skvělý sobotní oběd. 

Na klasickou italskou polévku minestrone existuje spousta receptů. Vyzkoušejte naši zimní variantu s drobnými fazolkami cannellini, rajčaty a kořenovou zeleninou. Opečte k ní krutony s bazalkovým pestem, a máte lahůdku nejen k zimní večeři.

Dostali jste chuť na jemnou krémovou polévku? Dejte si smetanovou z máslových fazolí. Skvěle ji doladí dokřupava opečená pancetta.

Vyhrajte si s kořeněnou fazolovou polévkou a dejte do ní různé druhy fazolí i pořádnou hrst sekaných lístků koriandru. Nebojte se ani pikantního zázvoru – jeho výraznou chuť zjemní kokosové mléko.

Pokud milujete poctivé guláše, vydatná fazolová polévka s uzeným kuřetem vás nezklame. Kombinace rajčat, papriky a pikantní klobásky se zkrátka nikdy nepřejí.

Chcete vařit polévky ze sušených fazolí, ale nevíte, jak na ně? Poradíme vám.

Sdílet článek

Fazolová polévka Zimní večeře Italská kuchyně Minestrone Kořenová zelenina Pancetta Kokosové mléko Uzené kuře Rajčata

Související články