Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladký víkend: tradiční moučníky

18. 7. 2014
Maminčiny buchty s povidly
Apetit

To je zlaté posvícení!

V neděli na svatého Martina na mnoha místech zavoní husí pečínka. A také buchty a moučníky, které se u nás tradičně pečou již po mnoho generací. K české, potažmo středoevropské kuchyni neodlučně patří maková, tvarohová a povidlová náplň, ať v kynutých buchtách, závinech, či drobném ‚jednohubkovém‘ pečivu. Všechny tři pak kombinují velkolepé chodské koláče, které nesmějí chybět při žádné slavnostní příležitosti. Co si upečete vy?

Sladké pečivo Tradiční moučníky Česká kuchyně Středoevropská kuchyně Maková náplň Tvarohová náplň Povidlová náplň Buchty na plech Chodské koláče

Související články