Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
jahodový koláč na plech s čajem a čerstvými jahodami
Pexels.com

Chcete vylepšit těsto na bábovku, dort nebo koláč kousky ovoce nebo ořechy? Někdy se ale stává, že ovoce či kousky oříšků klesnou až na dno koláče. Víme, jak tomu zabránit. 

Když dodržíte pár pravidel, ovoce zůstane v těstě sedět jako v peřince, a vy se můžete radovat z dokonalé bublaniny.

1. Čerstvé ovoce po umytí osušte papírovou utěrkou. Borůvky, či jiné bobulovité ovoce můžete rozprostřít na utěrku a zlehka osušit. Poté lehce obalte v hrubé či polohrubé mouce.

2. Velké kousky ovoce nakrájejte na menší, aby byla zátěž těsta rovnoměrná.

3. Mražené ovoce nerozmrazujte, zmrazené ho lehce obalte v polohrubé mouce.

4. Pokud používáte kompotované ovoce, nechte ho dobře okapat, přebytečná šťáva by těsto rozmočila.

5. Ořechy prohřejte v troubě a pak je rovněž poprašte moukou.

6. Pro maximální efekt vlijte do formy polovinu těsta, posypte ji polovinou ovoce či ořechů, dolijte zbytkem těsta a navrch nasypte zbylé ovoce/ořechy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Související články