Nová registrace Zapomenuté heslo

Společně u zeleného stolu: Co jsme zažili na historicky prvním brunchi Apetitu a jak vypadá ideální brunch podle českých influencerek?

29. 9. 2025
Martin Šlenc a Chili Ta Thuy
Apetit / Adriana Fialová
Dalších
7 fotek

Historicky první brunch Apetitu spojil skvělé jídlo, fermentační workshop s Miluškou Makó a networking v restauraci Green Table. Nechyběly ani české influencerky, které prozradily, jak podle nich vypadá ideální brunch.

My v redakci běháme po reportážích a focení nebo trávíme čas na poradách, oni pracují, natáčí, předvádějí módu, moderují, učí a inspirují na sociálních sítích jak péct, vařit, vyznat se v potravinách nebo třeba i cvičit obličejovou jógu...

A když se konečně potkáme, je to často pracovní setkání, takže na delší rozhovory zkrátka není čas. Tak třeba naše milá moderátorka Kristina Kloubková: provází publikum letním i podzimním Apetit piknikem a tráví jej doslova v poklusu mezi stage a zákulisí. A to jsme se rozhodli změnit a udělat to tak, jak to máme nejradši: pozvat všechny na dobré jídlo a něco se u toho nového naučit, protože společná aktivita je navíc vždycky ta nejlepší a tmelící zábava.

Továrna na nápady

Po workshopu pro nás v Green Table připravili i báječný oběd a u jídla došlo i na další „net working“. A my máme ověřeno, že právě na takových akcích jako je brunch, vznikají ty nejlepší nápady. Už se nemůžeme dočkat, až vám nějaké z nich představíme v některém čísle Apetitu. 

O svoje tipy, jak vypadá ideální brunch, se s námi (a vámi!) podělily i food influencerka Chili Ta Thuy, modelka Andrea Bezděková, moderátorka Kristýna Kloubková, zpěvačka Elizabeth Kopecká, herečka a influencerka Denisa Pfauserová a herečka a moderátorka Marta Dřímal Ondráčková. Mrkněte na video!

U zeleného stolu

Pro historicky první brunch Apetitu jsme spojili síly s Miluškou Makó a restaurací Green Table. Sešli jsme se ve studeným upršený den na konci září a nemohli jsme ho strávit lépe! V Green Table skvěle, nápaditě a rostlinně vaří a navíc mají i dostatečné prostory, kam se pohodlně nejen vejdeme, ale zbude i dost místa na workshop. Miluška Makó nám totiž slíbila, že nás naučí fermentovat. Na místě tak čekal recept a připravené a nakrájené  suroviny – koření, zelenina, voda a ume ocet.

Miluška zvolila pro workoshop snadnou formu nakládání: zeleninu stačí napěchovat do skleničky a zalít vodou a ume octem, který je slaný a nálev přirozeně ochutí. Hlavní otázkou bylo, jaké koření dát do skleničky, zda to české jako nové koření a bobkový list nebo trochu exotiky v podobě zázvoru, limetky a chilli. Většina hostů se v duchu hesla „víc je víc“, rozhodla oba přístupy kombinovat.

Někdo už měl s fermentováním zkušenosti a postupoval jako ostřílený mazák, někdo jej vyzkoušel poprvé. „Příjemně mě překvapilo, jak je to vlastně snadné,“ radovala se herečka Denisa Pfauserová. „Nejvíc práce dá všechny suroviny nakrájet a to už bylo hotové,“ podotkla Denisa s tím, že teď už jen stačí tři dny počkat na výsledek. Dodala, že ráda vaří, jen nemá ráda zdlouhavé postupy, takže hledá chytré zkratky a v kuchyni dokáže být inovativní. A jako důkaz přidala pár tipů, jak vaří své nejmilejší jídlo, hovězí po burgundsku.

„Už přicházíme asi do let, dříve jsme si vyměňovaly tipy na boty a kabelky, dneska si radíme, které hrnce a koupit a teď tu řešíme, kde si koupíme skleničky na fermentování,“ smála se zpěvačka Elizabeth Kopecká.

Sdílet článek

Apetit brunch Redakce Apetit Chili ta thuy Sladká trojka Vaření podle hvězd

Související články