To, na co se od června těšíme a k čemu upínáme svoje gastro senzory, je tu: Zimní Apetit piknik se koná již tuto sobotu 22.listopadu. Opět v nádherném prostředí Národního zemědělského muzea a opět je na co se těšit. Jakou ale zvolit strategii, abyste ochutnali co nejvíc a užili si to na maximum?
Zimní Apetit piknik je tu, v sobotu 22. listopadu to vypukne na pražské Letné. Mnohé se nezměnilo, protože když to funguje, proč to měnit: vstupné je zdarma, na stage se vystřídají největší hvězdy současné gastro scény a své produkty u stánků vyloží absolutně skvělí a pečlivě vybraní prodejci.
Těšte se na známé tváře, workshopy, hudbu a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i program pro děti. Stejně jako vy, ani my se nemůžeme dočkat a moc si přejeme, abyste si piknik užili naplno.
- Národní zemědělské muzeum je dobře dostupné (adresa: Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná). A ač je v okolí poměrně dost parkovacích míst, doporučujeme zvolit jízdu MHD (tramvajová zastávka Letenské náměstí).
- Platit je možné hotově i kartou.
- Pokud si to chcete udělat opravdu hezké, doporučujeme exkluzivní VIP zónu, je to pohodlné, potkáte se s redakcí a čeká vás (kromě ikonického kelímku) spousta překvapení.
Jak si Apetit piknik rozvrhnout, protože kdo je připraven, není překvapen? Seznam prodejců je opět plný zajímavých jmen, od osvědčených stálic po nové tváře, a zde jsou naše doporučení.
Energie do začátku
- Začněte výběrovou matchou z oblasti Uji, která vyniká svou bohatou chutí, zářivou barvou a vysoce kvalitními metodami výroby. A vy ji můžete ochutnat v podobě latté u Natsumi Matcha.
- A protože máte dvě ruce, tak do druhé doporučujeme chodský koláč plný tvarohu, povidel a kapky rumu od Nesu koláč, makronku (bezlepkovou) z Nos Macarons nebo croissant z Joy Bakery.
Kam na oběd nebo brzkou večeři?
- Milovníci brambor budou mít dilema: bramborové placky na peci, nebo hranolky od Mr. Potato?
- A snadné to nebudete mít ani vy ostatní. Asie nebo Jamajka? Tradiční rýžové koule onigiri od M.Y.JAPAN nebo Jerk Chicken od Clyde's Jamaican Kitchen?
Co okoštovat?
Odejít z Apetit pikniku s prázdnou, patří mezi závažné hříchy. A je to ideální příležitost, jak vybírat nejen podle produktových fotek, ale všemi smysly.
- My doporučujeme zastavit se u Fermato a ochutnat jejich fermentované rajčatové zálivky (a následně koupit všechny příchutě, protože jsou skvělé).
- Ručně vyráběné pesto ze sušených rajčat, oliv či lanýžů ochutnejte (a nakupte do zásoby) v Zach's pesto & chilli.
Jedlé dárky s předstihem
Dárek, který chutná, je nejlepší dárek.
- Milovníky slané kuchyně potěšíte solným květem z Andalusie od 4ZEA.
- Datle zabalené v čokoládě nebo plněné ořechovými másly pořídíte u stánku Datlea (A ne, nevíme, proč to dáváme mezi dárky, když to sníte už po cestě domů :-)).
- Poctivé džemy, marmelády, čatní i sirupy má v nabídce Marmeládovna Miličín (mohlo by se hodit během pečení cukroví, co říkáte?).
- Balicí papíry od Be Nice mají tu nevýhodu, že nikoho nezajímá, co je uvnitř, jak moc jsou krásné.
- Kuchařka od Apetitu potěší nejen milovníky vaření (absolutní novinkou je Z jednoho hrnce)
Zdroj: Piknik.apetitonline.cz/program