Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený kapr

Smažený kapr je skutečná vánoční klasika – čerstvý filety nebo porce kapra jemně naloženého v mléku či citronu, obalené v mouce, vejcích a strouhance a usmažené dozlatova. Zvenku křupavý, uvnitř šťavnatý, přináší nostalgii i gurmánský zážitek. Obvykle se podává s plátkem citronu a tradičním vánočním bramborovým salátem, který doplňuje chuť ryby. Při správné úpravě trojobal pevně přilne, ryba není „gumová“ a vyvarujete se nepříjemné pachuti. Smažený kapr vyžaduje jednu věc – špičkový tepelný režim a kvalitní surovinu. Připravuje se v množství tuku, často na sádle či kvalitním oleji, což zajistí rovnoměrnou propečenost a křupavou kůrku. Pečlivé servírování, třeba na mělkém talíři s čerstvou zelenou bylinkou nebo citrónovým klínkem, dodává pokrmu elegantní výraz.

Všechny kategorie článků