Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Harlekýn
Harlekýn


< 30 min
0,0 (0x)

Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud možno přes noc.

Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2785.75 kcal
  • Bílkoviny 74.75 g
  • Sacharidy 360.75 g
  • Tuky 101.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt