Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Lassagne
Lassagne


< 60 min
0,0 (0x)

Masový základ: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme > nakrájený česnek a nadrobno nakrájené maso (vepřová kýta, kuřecí, krůtí prsa > byly senzační), sůl, pepř, mletý kmín a drcená rajčata z plechovky. Množství > nevím, čili přiměřeně. > Dusíme doměkka - já 10 minut v papiňáku. > Bešamel: na másle zpěníme hladkou mouku a podlejeme mlékem - vznikne hustá > kaše. Já přidávám trochu vegety, sůl, nakrájenou nebo sušenou bazalku a > případně jakoukoliv další chuťovku, např. nakrájená sušená rajčata, olivy, > houby atd. > Při vrstvení lassagní by měla být vrstva bešamelu, vrstva masa, lassagne, > ale já pro urychlení obě hmoty smíchám. Pokud chceš bezmasou variantu, tak > jen bešamel, zelenina, lassagne. Do jednotlivých vrstev dávám ještě > nakrájenou mozzarellu. > Poslední vrstvu lassagní potřít směsí: zakysaná smetana nebo bílý jogurt, > olivový olej, sůl, koření dle chuti. Úplně nahoru dávám ještě plátky > mozzarelly, ale nemusí to být. > Peče se odkryté 30 až 45 minut.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu