Uděláme zásmažku z 1/2 másla do zlatova. Připravíme si kaši z rumových perníčků (zlaté Ruměnky namočíme na chvilku do vody) a vlijeme na zásmažku. Povaříme. Můžeme přidat trošku vývaru ze zeleniny, co jsme vařili na salát, "praoma"(prababička) dávala i trochu vývaru z rybí polévky. Pak přidáme pokrájené sušené ovoce - švestky, meruňky, posekané oříšky, mandle, citr. kůru. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Měla by mít slanosladkokyselou chuť a polotuhou konzistenci. Podává se na štědrovečerní tabuli jako příloha ke kapru a salátu. V misce, ne na talíři.
Přeji dobrou chuť.
Porce
5
Suroviny
Porce
5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky