Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Černá mačka podle prababičky
Černá mačka podle prababičky


< 60 min
0,0 (0x)

Uděláme zásmažku z 1/2 másla do zlatova. Připravíme si kaši z rumových perníčků (zlaté Ruměnky namočíme na chvilku do vody) a vlijeme na zásmažku. Povaříme. Můžeme přidat trošku vývaru ze zeleniny, co jsme vařili na salát, "praoma"(prababička) dávala i trochu vývaru z rybí polévky. Pak přidáme pokrájené sušené ovoce - švestky, meruňky, posekané oříšky, mandle, citr. kůru. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Měla by mít slanosladkokyselou chuť a polotuhou konzistenci. Podává se na štědrovečerní tabuli jako příloha ke kapru a salátu. V misce, ne na talíři. Přeji dobrou chuť.


Nezhasínat obrazovku

Porce

5
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu