Promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.
Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.