Encocado se vaří na ekvádorském pobřeží Tichého oceánu a na Galapágách. Barvu mu dodává červené koření achiote, získávané ze semen oreláníku barvířského (vyrábí se z nich i potravinářské barvivo annatto), které lze v našich končinách nahradit paprikou.
Suroviny
Na recept
- Energie 2045 kcal
- Bílkoviny 43 g
- Sacharidy 363 g
- Tuky 36 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/6
Červnový Apetit přináší 127 receptů a tipů, jak využít sezonní úrodu. Čekají vás nostalgické dezerty z jahod, 5 večeří s chutí Středomoří, poctivé sendviče na výlety do přírody, báječné recepty s karotkou, květákem, kedlubnami, jarní cibulkou či cuketami okořeněné čerstvými bylinkami. A protože k létu patří zmrzlina, máme pro vás i ukázku ze zbrusu nové Zmrzlinové kuchařky s recepty na ovocný sorbet, smetanové kopečky i domácí kornoutky. Nechybějí ani recepty, rozhovory a rady navíc z pořadu Menu pro Emu. S úspěšnými kulináři, jejich produkty a recepty jsme zavzpomínali na 9 ročníků Apetit pikniku. Jubilejní 10. ročník kvůli koronavirové krizi nahradila Apetit Výzva, v níž spolu s Rohlik.cz podpoříme nové tváře a lokální výrobky. Apetit, napsáno s chutí