Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
2,9 (14x)
11. 1. 2019
Bleskurychlý rostbíf
Apetit
Bleskurychlý rostbíf
Apetit


Snadné
> 60 min
2,9 (14x)

Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 824 kcal
  • Bílkoviny 40.25 g
  • Sacharidy 4.25 g
  • Tuky 71.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 2,9/5

Hodnocení receptu

2,9/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
02.09.2007 17:45
Recept se nachází v č.7/05, str.30
  profile image
RobertFronek
26.02.2006 21:26
Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť
  profile image
RobertFronek
26.02.2006 21:25
Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť
  profile image
mirda
21.02.2006 12:18
zapomněli jste ho pořádně natenderizovat tenderizerem. takhle to bude tvrdý jak bota ten worchester nemá šanci to celé změkčit.... :(
  profile image
el-lobo
19.07.2006 02:28
tenderizovat a tenderizer? Jak to říkal Bolek Polívka? "Tý, nemachruj!"
  profile image
Jenik
09.12.2006 22:47
TENDERIZOVAT / TENDERIZE to - pochází z anglického slova "to tenderize", neboli "změkčit surovinu" nebo "narušit" její tuhá vlákna. Surovina se po tomto úkonu stává křehčí. Používá se hlavně u tuhých mas a drůbeže. Provádí se "mechanicky" nebo "chemicky" přidáním nějaké přírodní či chemické látky se stejnými účinky ("macerování"). Nejjednodušším mechanickým způsobem je naklepávání potraviny pěstí, plochou hranou sekáčku, nebo paličkou aj. Surovina během naklepávání zploští a zvětší se její plocha; proto se pak dobře propeče. Aby se zabránilo částečnému úniku hodnotných šťáv ze suroviny, maso raději naklepáváme mezi dvěma fóliemi, nebo použijeme prodávaný "mechanický tenderizer". Tenderizer je pomůcka ve tvaru hranolu (asi 8 x 8 x 2,5 cm) zhotovená z bílého plastu, vybavená několika řadami plochých a velmi ostrých dlouhých nožíků o šířce asi 5 mm v několika řadách podle typu. Zatlačením na pohyblivý vrchní díl se nožíky vysouvají ze spodního krytu do suroviny (řízku a pod.). Po uvolnění tlaku se nožíky pomocí péra samovolně zasouvají zpět do krytky. Tenderizér používáme na přípravu steaků ze všech mas. Výhodně lze kombinovat s macerací.
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/7

48 snadných receptů na prázdniny. Vařte jako šéfkuchař!