Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (108x)
5. 4. 2016
Bagel z New Yorku
Apetit
Bagel z New Yorku
Apetit


Snadné
> 60 min
4,1 (108x)

Tohle nejoblíbenější newyorské pečivo prostě musíte zkusit! Pokud vás už rohlíky a bagety omrzely, pak bagel z New Yorku je směle nahradí. Namažte ho oblíbenou pomazánkou, přidejte šunku, sýr a zeleninu a rázem máte chutný domácí sendvič.


Nezhasínat obrazovku
10 ks
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10 ks
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 184.4 kcal
  • Bílkoviny 6.6 g
  • Sacharidy 34.9 g
  • Tuky 0.9 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(108 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Vláčné domácí housky

Komentáře

Anna Petláková profile image
Anna Petláková
27.09.2019 15:58

Měla jsem stejný problém, pokaždé, když jsem dala bagel do vody tak se srazil... Ale 20 minut v parním hrnci všechno vyřešilo. Taky je lepší dělat bochanky po 100g bez díry uprostřed. Těsto bude na povrchu křupavé a uvnitř krásně hutné a jemné zároveň.

  profile image
konojedy
23.02.2009 11:17
Vyzkoušela jsem podle receptu, jen jsem si usnadnila práci - těsto jsem nechala zadělat v domácí pekárně, droždí nenechala namáčet. Podařily se pěkně, jen jsou opravdu tužší. Ale když je zapečete, získáte něco senzačního! Na pánvičce jsem promíchala pár lžic zeleninového leča (bez nálevu) s kečupem a chili. Bagel se rozkrojí, na spodní půlku položí pár plátků anglické slaniny, na to nanese asi 2 plné lžíce zeleninové směsi, pak ještě lžíce okapané kukuřice z konzervy, přiklopit, zapéct v sendvičovači, podávat horké. Udělala jsem pro návštěvu a zmizely rychlostí světla.
  profile image
Aja
25.09.2008 05:07
jsem měla krásné nadýchané, akorát je to tužší pečivo než na jaké jsme zvyklí u nás. Kdo má rád francouzské bagety ať bagel nepeče.
  profile image
Janisek
17.01.2008 13:35
Já je dělal poprvé a vypadají úplně stejně jako na obrázku... A určitě tak i chutnají... Asi to bude tím, že je dělal muž :-)).
  profile image
Marketa
17.01.2008 11:14
Pomahala jsem v Americe v male pekarne s vyrobou bagels. Rada se tedy podelim o nekolik zkusenosti: Testo je v podstate stejne jako na dalsi pecivo - napr. bagety. Bagels jsme nevykrajovali, ale vyvaleli nudli a pak ji spojili dalsim valenim v kolecko. Varili jsme bagels do vyplavani (jeste jsem je otocili) a pak hned vyndali a posypali makem atd. Nebyly tak nadychane jako ty ze supermarketu. Byly tuzsi, ale vytecne - chodilo k nam na rano cele mesto. Jeste doporucuji k bagels ruzne druhy pomazankoveho masla, ktere si sami namichate - napr. s nakladanymi articoky, olivami, nasekanymi listky koriandu a dalsich bylinek, susenymi rajcaty, zazvorovym dzemem, uzenym losososem atd. - fantazii se meze nekladou. Posledni poznamka: bagels se take nekdy delaji se skorici a rozinkami - maze se opet pomazankovym maslem.
  profile image
Petra
25.10.2007 15:35
...myslela, že mě se to nestane. Omyl :-) vytáhla jsem právě prvních 6 kousků a místo těch krásných bagelů na obrázku na mě kouká 6 šišatých a víceméně placatých koleček.....:-( Není něco divného na tom, že se to nikomu nevede? a taky je mám takový lehounce zlatavý a ne jako na těch vyobrazených....jak tohle vysvětlím 5leté dceři, která se na ně těšila....na ducatý housky s dírou :-)
  profile image
Alena
04.09.2007 20:58
Recept se nachází v č.4/06, str.93
  profile image
Jana
03.10.2006 13:13
Používám sušené droždí, ale dávám ho rovnou do mouky a např. knedlíky vykynou velice dobře, tak proč je předem u tohoto receptu namáčíte??? Mám podobný recept na preclíky (z francouzské kuchyně), taky se dávají do vroucí vody, nechám je jen vyplyvat na hladinu a pak rovnou peču v troubě a funguje to dobře.
  profile image
Petra
24.09.2006 18:03
Uz podruhe sem pekla bagely a i tentokrat nastal ten samy problem. Bagely pri peceni vubec nevybehly ackoliv testo nakynulo. Takze nejsou tak mekke jak sem zvykla z obchodu. Cim to muze byt?
  profile image
Hana
25.09.2006 10:23
Mě taky splaskly, už jsem se na to ptala, ale zatím bez odpovědi. Myslím, že příště to zkusím bez toho povaření, protože se mi zdá, že tam se těsto jakoby zatáhlo a při pečení už vůbec nenaběhlo. Taky mě to mrzelo, protože mám bagely moc ráda.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006