Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
Jitrnice čistě z masa
Apetit

Za gurmánským zážitkem se můžete v lednu vydat směr Přítluky či Zaječí a vychutnat si skvělé prostředí obou jihomoravských měst. Nebo vyrazte do Hradce Králové, města s bohatou měšťanskou architekturou.

Přítluky a škola zabijačkových jídel

V městečku Přítluky se 25. ledna koná pravý zabijačkový oběd, po kterém následuje prezentace výroby jitrnic, jelit, tlačenky a dalších specialit. Každý návštěvník má možnost si výrobu vyzkoušet na vlastní kůži, a naučit se tak tradičnímu řeznickému umění. Součástí prezentace je také ochutnávka vín vinařství Přítluky a ukázka místních vinných sklípků. 

U Kapličky v Zaječí

Vinařství U Kapličky z obce Zaječí pořádá tradiční moravskou zabijačku a ochutnávku svých mladých vín z ročníku 2013. Akce se koná od pátku 17. do soboty 18. ledna. Pro další info mrkněte sem.

Zabijačka v Hradci Králové

O víkendu 18. a 19. ledna se golfový park v Hradci Králové přemění na tradiční českou vesničku plnou stánků se zabijačkovými pochoutkami. Nabízené produkty jsou z kontrolovaného chovu a vyrobeny stánkaři vlastnoručně doma. Raut ve stylu „sněz, co můžeš“ proběhne v neděli a nabídne vše od zabijačkového guláše, ovaru s vejmrdou až po klasickou prdelačku s kroupami. Za vstup dospělí zaplatí 450 Kč, děti mají vstup zdarma. Více info naleznete zde.

Připravila Nikita Rybová
Zabijačka Jihomoravská kuchyně Vinobraní Tradiční jídlo Česká kuchyně Jitrnice Víno Hraadec králové Moravská kuchyně Zabijačkový guláš

Související články