Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

9. 4. 2017
Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Ingredience:

  • 125 g másla
  • 125 g cukru krystal
  • 220 g kvalitní hořké čokolády (70%)
  • 1 a ½ žloutku
  • 175 g bílků
  • 8 g kakaa

Na ozdobu:

  • 250 g čerstvých jahod
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • snítky čerstvé máty na ozdobu

Příprava jídla:

1 Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Směs necháme mírně vychladnout a ještě v tekutém stavu přidáme žloutky a kakao.

2 Bílky vyšleháme s cukrem (ručně, případně s pomocí kuchyňského robota) a obě hmoty opatrně, ideálně ručně, smícháme. Připraveným těstem naplníme formu, kterou předem vyložíme pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na režim Horký vzduch 165 °C po dobu 45 minut.

3 Hotový dort necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak dáme do lednice. Protože v něm není mouka, bude velmi jemný. Manipulujeme s ním tedy opatrně a krájíme jej, až když je opravdu dobře vychlazený. Jen tak to půjde snadno.

4 Podáváme s domácí šlehačkou ušlehanou pomocí mixéru se šlehací metlou. Přidáme čerstvé jahody a každou porci ozdobíme snítkou čerstvé máty.

Sdílet článek