2017/2
2017/2
Nové číslo Apetitu vám opět přináší spoustu originálních nápadů, co vařit po celý únor. Samozřejmě nechybí obědy, které nadchnou a uspokojí celou rodinu, báječné vyvážené večeře, které stihnete uvařit i ve všední den po návratu z práce, nebo rozmazlovací jídla, kterými si můžete zpříjemnit studený závěr zimy. Masopust společně oslavíme třemi vybranými kousky vepřového ve třech tradičních i méně obvyklých úpravách a také těmi nejlepšími koblihami na světě. Velký souboj koblih a donutů ovšem skončil zcela nerozhodně! Jsme zvědaví, která z těchto dozlatova usmažených dobrot uloupí vaše srdce… Pokud zbožňujete palačinky, únorové číslo, které přináší recepty na sladké i slané varianty, vás nadchne. Nezapomněli jsme pochopitelně ani na svátek zamilovaných! Dokonalé romantické menu pro vás připravili tři populární blogerské páry.
Apetit, napsáno s chutí.
Dutch baby s pečenými rajčátky
Toust s banánem, máslem & rumem
Palačinky à la vejce Benedikt
Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou
Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami
Dort crêpes Suzette
Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami
Koblihy od Blanky
Donuty od Lucky
Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace
Lanýže z arašídového másla s malinami
Salátek s quinoou a řepou
Tagliatelle s vepřovým ragú
Vepřová plec na paprice
Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou
Vařené vepřové maso se zimní zeleninou
Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a zelným salátem
Krkovice s paprikami, chorizem a polentou
Česnekové řízky z krkovice v trojobalu
Opékané kotlety se skořicovými jablky
Kotlety s cizrnou a rýží
Anglická hrachová kaše (pease pudding)
Tousty se sýrem a pórkem & salátkem
Minestrone s kroupami a uzenou paprikou
Rajčatovo-cizrnové kari
Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem
