Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená zmrzlina v briošce je hitem léta: V Praze ji nabízí z okénka v Obecním domě, nápad si šéfcukrář přivezl ze Stuttgartu

12. 6. 2024
Zapečená zmrzlina v birošce v Obecním domě
Apetit

V Praze se objevilo nové zmrzlinové okénko, tradiční zmrzlinu v kornoutku v něm ale nečekejte. Zmrzlina se v Obecním domě v Praze servíruje zapečená v briošce. Frozen Bliss, jak se tomto způsobu servírování říká, není ve světě žádnou novinkou.

Pražská restaurace Obecní dům si na léto přichystala novinku v podobě zmrzliny zapečené v rozpůlené briošce. Postup výroby je jednoduchý: Zmrzlina se vloží do rozříznuté briošky a zapeče ve speciálním grilu, který si šéfcukrář Jiří Matějíček nechal dovézt z Japonska.

Podívejte se na video z naší návštěvy zmrzlinového okénka v Obecním domě

‚Tento tred jsme objevili na gastronomické výstavě ve Stuttgartu,‘ říká Jiří Matějíček. Zmrzlina v pečivu není žádnou novinkou, servíruje se tak například na Sicílii, místní specialita se zde nazývá brioche con gelato.

Brioška působí jako termo izolace a zmrzlina tak zůstane studená. Zmrzlinu i briošky si připravují v Obecním domě sami. Zmrzlinu dělají po malých dávkách.

Cukrář nejprve uvaří zmrzlinu a potom hmotu lije do stroje po malých dávkách. Hotová je za 15 minut.

Každý den máme čerstvou nabídku 6 druhů zmrzlin a sorbetů, která se každý den mění a v tuto chvíli nabízíme 35 různých příchutí. Mezi netradiční příchutě patří slivovicová zmrzlina, liči a yuzu sorbet nebo zmrzlina z tonka fazole či s příchutí Studentská pečeť,“  říká prezident Asociace cukrářů a kuchařů Miroslav Kubec, který se zasloužil o to, aby se zmrzlina v Obecním době vyráběla.

Zmrzlinu si lze dát i do papírové misky, v nabídce jsou i smoothie nebo sorbety. Ceny se pohybují okolo 120 Kč.

Sdílet článek

Zmrzlina Rychlé dezerty Světová kuchyně Brioška Pražská kuchyně Sorbety Sladké jídlo Gastronomie Netradiční příchutě Obecní dům Zmzlinové okénko

Související články