Nová registrace Zapomenuté heslo

Eva Green přiznává: Nejsem moc dobrá kuchařka, ale vím, co mé tělo potřebuje

23. 9. 2024
Eva Green
Getty Images

Eva Green, francouzská herečka s jedinečným šarmem sází na jednoduchost – čerstvé suroviny, detox a pravidelný pohyb. Svůj náročný životní styl vyvažuje důrazem na kvalitu jídla a péči o tělo i mysl. Eva věří, že klíčem ke zdraví je přirozenost a rovnováha. Inspirujte se jejím přirozeným přístupem ke zdraví a odhalte tajemství její krásy i vy.

Eva Green si zamilovala zeleninové šťávy, které se staly neodmyslitelnou součástí jejího denního režimu. „Piju hodně vody a připravuji si šťávy z jablek, kapusty, mrkve i brokolice. Když přidám trošku hroznového vína nebo jablka, je to skutečně dobré. Mám skvělý odšťavňovač,”  říká Eva. Šťávy jsou pro ni skvělým způsobem, jak tělu dodat energii a zároveň ho detoxikovat.

Jak začít s odšťavňováním? Pořiďte si kvalitní odšťavňovač a zkuste jednoduchou kombinaci jako jablko, mrkev a řepa. Pro oživení chuti přidejte citron nebo zázvor. Šťávu pijte čerstvou, aby si uchovala maximum živin, a nebojte se experimentovat s novými chutěmi.

Ranní rituál s vodou s citronem

Eva Green nikdy nezačne den bez sklenice horké vody s citronem. „Tento rituál mi pomáhá nastartovat den a cítit se svěží. Hydratuje mě a čistí tělo,“  vysvětluje. Pro Evu je voda s citronem více než jen nápoj – je to způsob, jak připravit tělo na náročný pracovní den plný natáčení a dalších aktivit.

Veganství jako životní styl

Dalším důležitým krokem na její cestě ke zdraví bylo přijetí veganství. „Od té doby, co jsem se stala vegankou, jsem si všimla obrovského nárůstu energie. Zlepšila se mi také pleť,“  svěřuje se herečka.

Rostlinná strava plná čerstvé zeleniny a ovoce je pro ni nejen základem zdraví, ale také způsobem, jak se cítit lehčí a svěží. Eva je živoucím příkladem toho, jak strava dokáže ovlivnit nejen tělo, ale i duševní pohodu. „Začala jsem zeleninu vařit v páře, ale upřímně – nejsem moc dobrá kuchařka,“  dodává s úsměvem.

Trocha luxusu s vínem a relaxací

Když Eva Green relaxuje, ráda si dopřeje skleničku vína. „Většinou piju víno své sestry Joy. Je skvělé mít rodinu, která vyrábí víno, je to jako splnění snu,“  říká herečka s nadšením. I když si víno dopřává jen střídmě, má po ruce jednoduchý, ale osvědčený trik, jak si poradit s kocovinou„makarony a sýr.“  Toto „jídlo pro duši“ ji prý zachrání pokaždé, když to s alkoholem výjimečně přežene.

Sean’s Panaroma: Inspirace z Austrálie

Eva čerpá inspiraci i ze svých cest, a jedním z míst, které ji doslova okouzlilo, je malá restaurace Sean’s Panaroma na pláži Bondi v Austrálii. Tohle kouzelné místo pro ni zosobňuje to, co na jídle miluje nejvíce – jednoduchost, kvalitu surovin a čistou radost z každého sousta. Stejně jako v životě, i při jídle hledá rovnováhu mezi jednoduchými chutěmi a opravdovým požitkem.

Mac and cheese

Mac and cheese

< 45 min
4(60x)
Přečíst recept

Běh jako meditace

Kromě zdravé stravy spoléhá Eva Green na běh, který jí pomáhá udržet fyzickou i psychickou pohodu. „Běh potřebuji k tomu, abych si uklidnila nervy. Každý den běhám pod širým nebem, je to pro mě jako meditace,“  říká. Eva si běh oblíbila nejen pro udržení kondice, ale i jako účinný způsob, jak zvládat stres a udržet si životní rovnováhu.

Přiznává, že během natáčení je často náročné najít čas na cvičení, ale když už, běh je pro ni volbou číslo jedna.

Zdroje: Elle.com, Vogue.fr, DailyMail, Visum.eu, Wikipedia, Apetit

Sdílet článek

Jídelníček celebrit

Související články