Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
crostini
Pexels.com

Předkrm či svačina ve třech jednoduchých krocích

Ochutnejte správně propečené, jemně křupavé topinky bez přemíry tuku.

  1. Na topinky použijte jakýkoli bílý chléb (může být i starší bageta či ciabatta). Nakrájejte ho na tenké, rovné plátky.
  2. Plátky pečiva potřete nebo pokapejte olivovým olejem. Může být i ochucený bylinkami či česnekem.
  3. Pečivo naskládejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v troubě při 180 stupních, až zezlátne.

Know-how: Crostini jsou italské topinky, které se pečou či opékají, nikdy však nesmaží ve vrstvě tuku. Na jejich přípravu se používá jakýkoli chléb z bílé mouky. Natírají se nejrůznějšími pomazánkami. Vyzkoušet můžete třeba tatarák ze syrové ryby, pastu z pečených paprik či tapenádu z černých oliv.

Související články