Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrazte do Dejvic a nechte se přenést do Francie: V Burger Bliss servírují michelinské burgery za lidové ceny

27. 8. 2025
Apetit
Dalších
9 fotek

O dokonalém burgeru má každý svoji jasnou představu a málokdo je ochotný nechat si na ni „sáhnout“. Možná tedy až do doby, než navštíví dejvické bistro Burger Bliss. Zde se dělá burger po francouzsku, má české jméno, je z prémiového masa, sýr v něm je francouzský a hranolky belgické. Je dost možné, že už nikdy nebudete chtít jinak...

Když se řekne francouzská kuchyně, asi není burger první jídlo, které by vás napadlo. Vězte ale, že jít na tento populární pokrm právě francouzskou cestou je fakt ojedinělý zážitek. A my jásáme, že v pražských Dejvicích otevřeli podnik, kde se přesvědčíte, že burger je mnohem víc než rychlé občerstvení a že i když už jste jich pár v životě snědli, může vás stále překvapit. Dámy a pánové, račte vstoupit do Burger Bliss, do bistra, kde ochutnáte michelinské burgery!

Podívejte se na video z naší návštěvy:

Co vědět o Burger Bliss?

  • Bistro najdete v pražských Dejvicích, kousek od „Kulaťáku“ v ulici Československé armády.
  • Majitelka Lenka Ismailová pracovala mimo jiné jako manažerka v michelinské restauraci Allegro (již neexistuje). Zkušený kuchař Maroš Čornanič si burgery už dávno zamiloval při svém působení v Anglii.
  • Burgery zde připravují po vzoru francouzských šéfkuchařů a jsou to doslova umělecká díla.

Burger Pepa po francouzsku

  • Každý burger je chuťově jiný, ale základem je vždy prémiové hovězí maso od českého dodavatele, které je stařené minimálně 21 dní a které je pak připraveno v grilu na dřevěném uhlí, protože oheň dává masu chuť. „Něco na tom bude, protože takhle jemné a šťavnaté maso plné chuti jsme v burgerech snad ještě nikde jinde nezažili,“ říká tým Apetitu.
  • Na burgerech jsou zajímavá i jejich typicky česká jména, která ve vás vzbudí dojem, že se můžete těšit na něco typicky českého. A o to víc vás pak dostanou neobyčejné chuťové kombinace. „My jsme si dali Pepu: maso stařené 21 dní, plátky slaniny uzené na bukovém dřevě se sýrem chedar, aioli z černého česneku, kečup, domácí nakládané okurky, salát. A Damiána: maso stařené 21 dní, tažená cibulka se sýrem leicester, thai chilli papričky, koriandr, limeta, petrželové pesto.“
  • Bulky si kuchař peče sám a po vzoru pařížských bister je potírá přepuštěným máslem.
  • Hranolky z čerstvých brambor jsou dělané belgickým způsobem, jsou tedy dvakrát smažené a i proto tak krásně křupou. Na burgerech jsme ocenili i to, že byly ideálně naplněné, nic z nich nevypadávalo a výborně se jedly rukama. 
  • Cena menu, kdy si můžete dát vybraný burger, hranolky nebo salátek a domácí ledový čaj nebo vodu je 299 Kč.

Aby byl zážitek kompletní

  • Jako dezert doporučujeme mátovou zmrzlinu z bylinek, které rostou přímo na střešní zahrádce bistra. 
  • Dokonalý servis podtrhují vlhčené ručníky na utření rukou.
  • Super milá obsluha a nikterak fancy místo umocní zážitek a vy se budete cítit opravdu příjemně.

Hodnocení Apetitonline: 10 z 10. 

Zdroje: Apetit, burgerbliss.choiceqr.com, @burgerbliss.cz (IG profil), Cc.cz

Sdílet článek

Domácí burger Kam vyrazit Kam v Praze na nejlepší... Hamburger

Související články