Recepty Sirupy Borůvkový sirup Vytisknout Sdílet Facebook WhatsApp Messenger Poslat e-mailem Zkopírovat odkaz Zkopírováno Snadné > 60 min 4,1 (17x) 9. 7. 2014 Snadné > 60 min 4,1 (17x) Nezhasínat obrazovku Porce 9 Nezhasínat obrazovku Suroviny Porce 9 borůvky cukr kyselina citronová Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky Chybí vám suroviny? Další recepty níže Postup přípravy Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet. Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují. Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů. V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka, je třeba, abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu, která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří. Foto: PXhere.com Autor: jance Uložit do kuchařky Uloženo 0x uloženo Přidat hodnocení Jak se vám recept líbil? Prosím doplňte hodnocení! Ohodnoďte recept Hodnocení receptu Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Děkujeme! Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno. Sdílejte recept s přáteli: Zavřít okno Hodnocení 4,1/5 Hodnocení receptu 4,1/5 (17 hlasů) 5 4 3 2 1 Zavřít okno Vytisknout Sdílet Skořicový šneci kanelbullar Facebook WhatsApp Messenger Poslat e-mailem Zkopírovat odkaz Zkopírováno Podobné recepty Křupavé zelené fazolky < 10 min 5 Hruškový shrub < 20 min 5 Domácí zlatý sirup < 60 min 3.7 Šalvějový sirup & alko i nealko koktejl < 20 min 4.4 Sirup z třešní a meduňky & alko a nealko koktejl < 20 min 4.8 Sirup z máty a tymiánu & alko i nealko koktejl < 30 min 5 Višňový sirup s octem a rozmarýnem < 10 min 0 Domácí bylinkový sirup < 60 min 4.8 Další inspirace z kolekce Sirupy Prohlédnout kolekci Více než hodinu Snadné Česká Mražení a zachlazování Příloha Sirupy Borůvky Cukr Kyselina citronová