Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Chřestové koláčky
Chřestové koláčky


< 30 min
0,0 (0x)

Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zpracujeme. Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté ho rozválíme na tenčí plát (2 až 3 mm), který vložíme do formiček nebo na plech. Na něj poklademe plátky šunky a nasypeme třetinu parmazánu. Očištěný chřest nakrájíme na plátky, promícháme se smetanou, parmazánem a ementálem, lehce opepříme a navršíme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut při 180 °C. Koláč chutná nejlépe vlažný.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu