Na korpus si smícháme rozdrobené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Natlačíme do formy o průměru 28 cm a pečeme na 170 stupnů 10 minut. Poté vyndáme a necháme chvíli vychladit.
Připravíme se vanilkovou náplň: V mixéru smícháme sýr Philadelphia, tvaroh, smetanu ke šlehání, rozšlehaná vejce, cukr, vanilku a škrob. Důkladně vymixujeme, nalijeme na korpus a pečeme při 140 stupních cca 45 minut. Vypneme a necháme zchladnout v troubě.
Když je základ cheesecaku vychladlý, připravíme si jahodovou pěnu: pokrájené jahody zasypeme cukrem, přilijeme citronovou šťávu a povaříme cca 5 minut. Poté přecedíme do misky. Smícháme si 6 PL vody s agarem, přivedeme k varu cca minutu vaříme, poté přilijeme k jahodovému rozvaru a metličkou rozmícháme. Necháme vychladit, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup, jak bude směs tuhnout. Vedle si ušleháme smetanu s cukrem moučka a lehce v mícháme k jahodové směsi. Když je celá směs kompaktní, tak nalijeme na vanilkovou vrstvu, urovnáme nožem a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Na sněhové pusinky (cca 20 ks) si vyšleháme 1 bílek se špetkou soli do tuha, ke konci přisypáváme cukr a došleháme do tuhého sněhu. Nastříkáme cukrářský pytlíkem s ozdobnou špičkou na plech pusinky a sušíme při 100 stupních 1 hod. Poté vypneme a necháme zchladnout v troubě. Pusinkami ozdobíme hotový cheesecake.