Prsty zlé čarodějnice dodají vaší helloweenské párty patřičnou atmosféru. Jsou vtipným a zároveň chutným pohoštěním. Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech. Tento hrníčkový recept připravíte dřív, než řeknete ‚abrakadabra‘.
Porce
Suroviny
Porce
Na ozdobu
Na 1 porci
- Energie 88.18 kcal
- Bílkoviny 1.97 g
- Sacharidy 9.27 g
- Tuky 4.48 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/11
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/11
Husa svatomartinskáHalloweenské orgieJedlé kaštanyKřehoučký jazykHřeště s vášní!
Komentáře
Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)
Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...
Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.