Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,0 (6x)
6. 4. 2017
Originál Sacher
Originál Sacher


Snadné
< 60 min
3,0 (6x)

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.


Nezhasínat obrazovku

Porce

12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 479.17 kcal
  • Bílkoviny 10.17 g
  • Sacharidy 44.5 g
  • Tuky 25.83 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt