Nejprve se vrhneme na přípravu domácího Chai koření. Samozřejmě ho můžeme někde koupit, ale domácí je domácí.
Všechny suroviny, které jsou sepsané na Chai koření, smícháme dohromady a dáme stranou do mističky.
Nyní si předehřejeme trouby na 170C. Do trouby již teď vložíme hluboký pekáč s cca 2cm vody.
Pro přípravu korpusu si rozemeleme v mixéru, nebo v pytlíku válečkem všechny sušenky. Na plotně si rozpustíme máslo v kastrůlku, ale pozor, nesmí bublat. Když máme máslo rozpuštěné a sušenky rozemleté, spojíme dohromady. Takto připravenou směs dáme na dno kulaté dortové formy, kterou jsem si před tím velice dobře obalili alobalem zvenčí. Alobal je nutný z důvodu toho, že dort budeme péct v pekáči s vodou, abysme vytvořili vodní lázeň. Ta je důležitá. Cheesecake zůstane vláčný, nepopraská a bude rovnoměrně propečený.
Než si připravíme náplň, dáme sušenkový korpus ve formě ztuhnout do ledničky.
Náplň si připravíme tak, že nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem. Budeme šlehat cca 4 minuty. Když je vaječná směs krásně načechraná, za stálého šlehání přidáváme postupně jednu Philadelphii za druhou. Takto postupujeme i s mascarpone, vanilkovým extraktem a naší směsí Chai koření. Úplně na závěr, opatrně, přidáme do náplně vyšlehanou smetanu ke šlehání.
Vyndáme si ztuhlý korpus z lednice a vlijeme na něj připravenou náplň.
Takto připravený cheesecake vložíme do pekáče s vodou a prvních 10 minut pečeme na 170C, poté ztlumíme na 125C a pečeme dalších cca 55-60 minut.
Hotový cheesecake poznáme tak, že je mírně zezlátlý a "klepe" se jen uprostřed.
Troubu vypneme, cheesecake v ní necháme úplně vystydnout. Může to trvat přibližně hodinu a půl. Poté ještě dáme cheesecake chladit do ledničky na cca 3 hodiny.
Chvilku před tím, než cheesecake vyndáme z ledničky, tak si připravíme poslední část. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovými cukry a rovnoměrně rozetřeme po dortu. Dále si smícháme moučkový cukr a skořici.
Takto hotový cheesecake posypeme směsí z mouč. cukru a skořice, dozdobíme svitky skořice a badyánem.
Přeji dobrou chuť.