Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
kuskus se zeleninou
Pexels.com

Léto je tady. Pokud si v tomto ročním období potrpíte na lehká, snadno stravitelná jídla, kuskus je pro vás jako stvořený. Kuskus je jídlo s původem v severní Africe, a i když to tak na první pohled nevypadá, jedná se o druh těstovin. Granulky, které mají v průměru jeden milimetr, jsou vyrobené z těsta ze semolinové mouky. V Africe je kuskus součástí každodenního stravování – na stole nechybí při všedních ani slavnostních příležitostech. Již ve třináctém století se recept na kuskus dostal do jedné z muslimských kuchařek a v sedmnáctém století dorazil do Francie…

Vyzkoušejte kuskus na sladko - se šlehačkou a ovocem

Suroviny

kuskus 200 g
mléko 250 ml
máslo 1 ČL
ovoce
banány, kiwi, jahody, hroznové víno
cukr 1 ČL
smetana 150 ml
tabulka vaší oblíbené čokolády

Postup

1

Kuskus se prodává i v instantní podobě; připravte ho podle návodu na obalu. Většinou stačí namočit do horké tekutiny, v našem případě do mléka.

Související články