Nová registrace Zapomenuté heslo

Němci si v restauraci sami točí české pivo

18. 7. 2014
nalévání piva do sklenice
Unsplash.com

Síť značkových pivnic Pilsner Urquell Original Restaurant se rozšiřuje do další země: první byla otevřena v Düsseldorfu. V Pilsner Urquell Brauereiausschank, jak se německá hospoda jmenuje, plánují ročně vytočit přes 100 000 půllitrů piva.

„Stejně jako ostatní Pilsner Urquell restauranty, düsseldorfská restaurace je zařízena tak, aby spojovala tradici českého pivovarnictví a české kuchyně s požadavky současného životního stylu. Navíc ale nabízí samoobslužný výčep, který je v ČR stále populárnější. V Německu zatím není tento koncept nabízen a dá se čekat, že vzbudí mezi hosty Pilsner Urquell Brauereiausschank velký zájem,“ říká Robert Lobovský z exportního oddělení Plzeňského Prazdroje.

Exkurze do 17. století

Düsseldorfská pivnice je unikátní v několika ohledech. Nachází se v historickém domě ze začátku 17. století, na jehož fasádě dodnes visí unikátní zvonkohra složená z osmnácti různě velkých bronzových zvonů. Na 400 metrech čtverečních ve třech podlažích je přes dvě stě míst.

Sdílet článek

Pilsner urquell České pivo Pivnice Česká kuchyně Německá kuchyně Samoobslužný výčep Düsseldorf Historická budova

Související články