Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
Tvarohové knedlíky s jahodami
Pixbay/Radomír Chajda

Kulaté, šišaté, plněné, ovocné, bílé i barevné – knedlíky z tvarohového těsta mají stovky variant. Pohrajte si s tvary a chutěmi – tady jsou nápady z kuchyně redaktorky Dany Obermajerové.

Tvarohové těsto prostě miluju. Není sladké, je jemné, vláčné a lze ho libovolně doplňovat čerstvým i mraženým ovocem a různými posypkami. Když mám čas a náladu, pohraju si s koulením knedlíků (dají se i zamrazit), v opačném případě zkouším různé tvary bez náplně – jsou hotové za pár minut. Zkuste to se mnou!

Nejlepší na knedlíky je balený plnotučný a některý jemný tvaroh ve vaničce. Vybírejte vyzkoušené výrobky a dávejte pozor, aby tvaroh nebyl již se smetanou či jogurtem.

4x dezert z tvarohového těsta:

Připravila Dana Obermajerová. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články