
Až budete studovat jídelní lístek, rovnou zapomeňte na jídla smažená či fritovaná a na těžké smetanové omáčky. Vyberte si něco grilovaného, pečeného či vařeného. Pokud si chcete dopřát i předkrm, zvolte salát nebo zeleninovou polévku. Mějte na paměti, že dezert rozhodně není povinnost, pokud to bez něj ale nevydržíte, dopřejte si ovocný salát nebo sorbet. A až vás začne honit mlsná, uvědomte si, že do restaurace jste si nepřišli vychutnat pouze jídlo, ale i prostředí a milou společnost. Na závěr přidáváme relativně snadné tipy, se kterými návštěvu restaurace zvládnete hravě.
Zdravé desatero
- Omezte jídlo na dva chody.
- Před plánovanou návštěvou restaurace se vzdejte vydatné svačinky, ovšem úplně vyhladovělí byste do restaurace též neměli chodit.
- Pokud při objednávce tápete, zeptejte se na ingredience.
- Požádejte o nízkotučnou variantu (omáčku bez smetany, kuřecí prsa bez kůže).
- Vyhněte se smaženému a těžkým omáčkám.
- Jako přílohu k hlavnímu jídlu si dejte salát.
- Nechte si dát dresink stranou.
- Místo moučníku si dejte ovocný salát.
- Jezte pomalu a jídlo si vychutnávejte.
- Nedojídejte za každou cenu.