Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvě michelinské hvězdičky získala malá brooklynská restaurace

8. 10. 2010
degustační menu
Archiv

Druhé nejvyšší ocenění v hodnocení nejlepších restaurací na světě, dvě michelinské hvězdičky, získala letos malá restaurace s osmnácti místy v New Yorku. Podnik Chef’s Table v Brooklynu se výrazně odlišuje od dalších dvou newyorských restaurací, které se také nově pyšní dvěma hvězdičkami.

Ředitel společnosti Michelin Guide Jean-Luc Naret řekl, že ocenění Chef’s Table patří za novátorský přístup k jídlům, která se inspirují celým světem. Ochutnat zde můžete na dvacet jídel, která vycházejí ze středomořské, francouzské a japonské kuchyně.

Trochu jiná kuchyně

Restaurace se od mnohých liší také tím, že jde vlastně o otevřenou kuchyni a hosté sedí na baru, odkud mohou pozorovat přípravu celého chodu.

Jak je to s michelinskými hvězdičkami

Podle michelinského hodnocení nabízí tříhvězdičková restaurace výjimečná jídla, dvouhvězdičková má vynikající kuchyni a jednohvězdičková je hodnocena jako velmi dobrá. Tři newyorské restaurace se od loňska vypracovaly od jedné michelinské hvězdičky ke dvěma – je to japonské Kajitsu, Soto a Marea. Mezi předními restauracemi se třemi hvězdičkami nadále zůstávají Daniel, Jean-Georges, Bernardin, Per Se a japonská Masa.

Sdílet článek