Nová registrace Zapomenuté heslo

Kde v Praze mají nejlepší tacos? Masterchef Robin Nguyen vyrazil na další testování – a tady máte vítěze

15. 7. 2025
Tacos z Alebrijes Tacos z restaurace Cantina Tacos z restaurace Mexická Další
2 fotky

Jaké jídlo patří k street food a hudebním festivalům i letní pohodě? Rozhodně tacos! Mini tortilly plněné vším možným miluje celý svět a není divu. Je to to nejlepší z mexické kuchyně v balení tak akorát do ruky: šťavnaté maso, rozteklý sýr i pikantní papričky. Kam ale v Praze zajít, abyste s výsledkem byli spokojení? Robin za vás vyzkoušel čtyři vyhlášené mexické restaurace včetně aktuálně maximálně populární holešovické Mexické. Kde byly nejlepší?

Tradiční mexické tacos jsou malé tortilly o průměru kolem 10 cm, které se plní masem, sýrem, fazolemi, zeleninou či nejrůznějšími salsami. Notná variabilita je i u masa: může být restované, trhané i grilované, hovězí, kuřecí i vepřové, obvykle nechybí ani koriandr. Robin v dnešním testování srovnával tacos s hovězím masem.

Jak poznat dobré tacos?

  1. Tortilla: ideální je kukuřičná a opravdu dobré tacos poznáte podle toho, že jsou z domácích, nikoliv kupovaných placek. Ty totiž bývají vláčnější.
  2. Náplň: Maso by mělo být každopádně šťavnaté, ať už bude jakékoliv. Šťáva z masa propojí chutě dohromady, jen je třeba dávat pozor na ušpiněná trička. :-)
  3. Topping: Křupavá zelenina, salsy, bylinky – bez toho se dobré tacos neobejdou. Nejčastěji natrefíte na cibuli, rajčata a koriandr (nebo vše rovnou v podobě salsy), neobvyklé nejsou ani ředkvičky, avokádo, fazole či batáty.

Kde v Praze dostanete nejlepší tacos?

Tacos ve čtyřech vyhlášených i méně známých pražských podnicích opět hodnotil MasterChef Robin Nguyen, jehož videa určitě dobře znáte z našich stránek i z Instagramu a TikToku. Tak pojďme ochutnávat!

Taquería Las Adelitas, Rumunská

Vinohradská Taquería Las Adelitas na svých stránkách píše, že „prodávají Tacos stejně, jako se prodává v Mexiku“. Je to ale pravda? Za tři tacos Robin zaplatil 201 Kč a v kukuřičných tortillách našel perfektní šťavnaté trhané hovězí maso a křupavé ředkvičky, cibuli a koriandr. Výsledek je víc než uspokojivý a návštěvou určitě neuděláte chybu.

  • Výsledek: 23 bodů ze 30

Cantina, Újezd

Cantina byla první mexickou restaurací v Praze a na stejném místě je už od roku 1997, takže ji rozhodně nešlo vynechat. Za tři kusy tacos con carne tady zaplatíte 429 Kč. Tortilly byly o něco větší a tlustší, než je obvyklé, takže Robin předpokládá zdejší výrobu. Náplň byla z restované hovězí svíčkové s cibulí, přičemž maso bylo křehké a jemné, leželo na vrstvě mačkaných fazolí... Prostě skvělé! Topping byl pouze v podobě sýru, plus v mističkách byla rajčatová salsa, zakysaná smetana a rajčatový salát, což ovšem Robin moc neocenil.

  • Výsledek: 23 bodů ze 30

Alebrijes Cocina Mexicana

Alebrijes Cocina Mexicana, která má v Praze tři pobočky (Anděl, Malá Strana a Robinem navštívená Letná), byla tipem od čtenářů a zajet tam se vyplatilo. Čtyři tacos con carne tady stojí 325 Kč a už od pohledu vypadají báječně. Kukuřičné tortilly byly přímo horké a vláčné a chutnaly opravdu dobře. Restované hovězí nebylo tak dobré a kvalitní jako v Cantině, nicméně bylo dobré (ač trochu suché). Toppingy, resp. zeleninová salsa, v tomto případě odvedly skvělou službu.

  • Výsledek: 22 bodů ze 30

Mexická, U Průhonu

V dnešním výběru pochopitelně nemohla chybět letos otevřená Mexická v Holešovicích, v níž kraluje šéfkuchař Jiří Štift. Tři kousky tacos s trhaným hovězím masem stály 264 Kč. Tortilly si zcela jistě vyrábí sami, v menu stojí, že jsou kukuřičné, barva ale odpovídá spíš pšeničným (což nic nemění na tom, že byly moc dobré). Náplň byla jednoduše úžasná: perfektně dochucené trhané šťavnaté hovězí a naprosto vychytané toppingy: sladkost dodávaly batáty, zelená salsa zase svěžest a kyselost, prostě dokonalá souhra.

  • Výsledek: 27 bodů ze 30

Kdo je vítězem?

Na závěr je dobré říct, že všechna ochutnaná tacos byla dobrá a odlišovaly je spíš souhry detailů – a Mexická v Holešovicích má tyto detaily vychytané,  takže zvítězila právem. Taquería, Cantina i Alebrijes drží vysoký standard mexických restaurací v Praze, takže si v létě určitě udělejte mexický víkend a vyražte za tacos!

Sdílet článek

Robin Nguyen Kam v Praze na nejlepší... Mexická kuchyně Mexické tacos

Související články