Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zhubnout 14 kilo a dál péct dorty? Besky prozradila trik, díky kterému si dopřává i čokoládu a rohlíky s nutelou

8. 12. 2025
Se svolením Veroniky Beskydiarové (Besky)
Besky Besky Besky Dalších
7 fotek

Veronika Besky Beskydiarová vyhrála před čtyřmi lety soutěž MasterChef a od té doby se ve světě gastronomie pevně etablovala. Vede kurzy pečení dortů, vydala několik kuchařek, moderuje pořad Ledničko, vyprávěj a má i velkou novinku, o kterou se s námi podělila. Zároveň baví své fanoušky i svým životním stylem: cestuje (nejen) za jídlem, cvičí a je v neskutečné formě. Jak to dělá?

Její dorty vypadají jako umělecká díla, ona sama vypadá jako modelka. A k tomu je navíc neskutečně příjemná, zábavná a pokorná. Veronika Besky Beskydiarová se s námi podělila o to, jakým způsobem pečuje o své tělo i duši – v minulosti se svěřila, že zhubla 14 kilo, a pokud jste její pravidelní sledující, tak víte, že na sobě dál pracuje a jede fakt bomby. V kuchyni i v posilovně.

Besky, co pro vás představuje zdravý životní styl? Mění se například s věkem nebo podle ročního období?

Zdravý životní styl je pro mě důležitý hlavně proto, že se díky němu cítím dobře ve svém těle a zejména v hlavě. Již mnoho let hledám nějakou rovnováhu. Myslím, že s věkem jsem rozhodně začala více naslouchat svému tělu a respektovat jeho tempo. Už vím, co mi vyhovuje a co ne. Ovlivňují mě i zmíněné roční období: v létě přirozeně jím více lehkých a čerstvých potravin, zatímco v zimě mě lákají teplé polévky, kaše a comfort food

Je vaše stravování spíše dieta, nebo životní cesta? Co nesmí chybět ve vašem jídelníčku?

Konečně už svou stravu nevnímám jako dietu, ale spíše jako dlouhodobý způsob stravování, který mi prostě vyhovuje. Snažím se před každým jídlem sníst hodně zeleniny, která mě „předsytí“, a následně kvalitní bílkoviny, tuky a nakonec sacharidy v podobě přílohy. Ty se snažím zmenšovat, protože když na to nemyslím, dokážu sníst obrovské porce rýže, brambor a chleba – prostě je miluju. Jen se to na mě potom „lepí“. V mém jídelníčku nesmí chybět snídaně, oblíbila jsem si vejce připravená na milion různých způsobů.

A pravidlo, které dodržuji? Jíst tak, abych se cítila dobře fyzicky i psychicky. Omezuji rafinovaný cukr a piji hodně vody, pro mě je to vždy 2,5–3 litry čisté vody denně.

Jaká jídla jsou vaše oblíbená, máte i svá guilty pleasure?

Miluji vaření, a i když je to moje práce, doma je to pro mě prostě forma relaxace. Nejvíc miluji jednoduchá jídla z několika kvalitních surovin: stařené steaky, saláty a asijskou kuchyni obecně. A guilty pleasure? Jednoznačně čokoláda. Ale pokud se ptáte na komplexní jídlo, pak asi nějaké „obyčejné“ zapečené těstoviny se sýrem nebo rohlík s lískooříškovou pomazánkou.

Kde pro vaření hledáte inspiraci?

Inspiraci hledám všude, na cestách, na Instagramu, v kuchařkách, videích a samozřejmě v časopisech. Moc se mi líbí časopis Apetit; kupovat si ho a čerpat z něj inspiraci je pro mě takovým rituálem. Ale často vařím i intuitivně: otevřu ledničku a vždycky něco vymyslím.

Vypadáte skvěle, ale máte i vy období, kdy se sebou nejste spokojená?

Rozhodně ano. Myslím, že to tak má každý. Jsou dny, kdy se necítím úplně dobře, nebo mám pocit, že bych měla dělat víc: víc cvičit, jíst lépe, víc odpočívat. Ale dávám si prostor, abych to přijala, a chápu, že tenhle pocit je jen fáze a že dělám všechno, co můžu, aby to bylo v pořádku. Nechci na sebe být příliš tvrdá – to se učím.

Jaký pohyb je vám blízký?

Miluji chůzi, dlouhé rychlé kroky a obecně pobyt venku. Samozřejmě, že mě vždycky krásně odrovná pořádný silový trénink v posilovně a za to dostanu pořádnou dávku endorfinů – to miluji. A také jsem si zamilovala padel. 

A co další způsoby péče o tělo i duši?

Mám ráda malé rituály: dobrou kávu ráno, péči o pleť, svíčky, teplý čaj, psaní a přemýšlení o plánech do budoucna, vytváření budoucnosti, tak říkajíc... Tyto malé věci mají velký význam. Hodně mi také pomáhá digitální detox a čas strávený v přírodě. Je to můj způsob, jak vypnout a zresetovat se.

Vánoční cukroví? Besky vás ho naučí ze své domácí kuchyně

Chcete se podívat do kuchyně vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Veroniky Beskydiarové alias Besky? Zajímají vás recepty na sladké i slané pečení? Nově to uvidíte na jejím profilu Nebesky s Besky. Besky, která vede kurzy pečení dortů a moderuje pořad Ledničko, vyprávěj!, pro své fanoušky nyní spustila projekt na platformě HeroHero a exkluzivně tam zveřejňuje videa, která jinde neuvidíte. 

  • Naučí vás péct dorty od naprostých základů až po profesionální výrobky, vysvětlí postupy, nabídne tipy a triky a předá recepty, které opravdu fungují. „Ukážu, jak péct a vařit jednoduše a srozumitelně tak, aby to každý doma zvládl sám. Lidé se na mém profilu dozvědí věci, které obvykle říkám jen účastníkům kurzů,“ vysvětluje Besky.
  • Během prosince až do Štědrého dne se samozřejmě zaměří na pečení cukroví a jiná jídla typická pro advent a Vánoce. „Každý den v prosinci zveřejníme jedno vánoční video, jde o recepty na klasické cukroví, jako jsou rohlíčky a linecké, ale ukážu i slaná jídla, třeba brynzovník,“ říká Besky. K tomu všemu nabídne i osvědčené tipy a triky, jak zvládnout předvánoční pečení.
  • Co na Vánoce nemůže chybět u Besky doma? „Rozhodně si nemůžeme odpustit vánočku, pokaždé je to výzva, protože každá máme vlastní systém, jak ji udělat co nejlepší,“ popisuje rodinné pečení s maminkou. Doma ale připravují i nejrůznější věci z kynutého těsta, jako jsou třeba buchty a koláčky s tvarohem, mákem nebo jinou náplní.

Besky bude na HeroHero s fanoušky nově také sdílet i své soukromí. Videa o vaření jsou z její domácí kuchyně, uvidíte, jak funguje v týmu společně s maminkou, z vlogů se dozvíte zajímavosti z jejích cest, výletů a dovolených. „Ukážu, co dělám, když nestojím u sporáku,“ směje se Besky.

Zdroj: Apetit, HeroHero

Sdílet článek

Veronika Besky Beskydiarová VIP Jídelníček celebrit

Související články