Druhý díl reality show Ano, šéfe! byl odvysílán a opět nebyla nouze o napínavé, dramatické i dojemné momenty. Kdo brečel, kdo kontroloval u šéfa, zda si dal Viagru, a kam se hospoda U Jelena posunula? Obrazně řečeno i na mapě?
Ve druhém díle zavítal Zdeněk Pohlreich a tým pořadu Ano, šéfe! do moravské obce Drahotuše. Zde manželé Lucka a David provozují rodinnou hospodu U Jelena, která se ale spíš než splněnému snu podobá „moravskoslezské noční můře“.
Jak to bylo na začátku U Jelena?
„Nechci říct, že jsem vyhořelý, ale mám pocit, že mi dochází nápady a potřeboval bych od pana Pohlreicha, aby mě nakopl tím správným směrem,“ říká David, majitel a kuchař. Kuchařka Eviťa se těší, že Zdeněk poradí, nakopne a dají kafe... A všichni u obrazovek jsou v tu chvíli zvědaví, kam je šéf nakopne.
- První dojmy jsou zavřený hlavní vchod, neaktuální menu a nízké ceny, obří automat na cigarety apod. „Když se podíváš kolem sebe, tak vidíš všechny atributy toho, že ta hospoda je s prominutím úplně v prdeli,“ říká Zdeněk Pohlreich a objednává si degustační menu, tedy všech pět položek z jídelního lístku.
- První ochutnávka je pak ve znamení špatně rozmíchané jíšky, rozvařených penne, knedlíků z továrny a utrápený výraz jídla. Nakonec je sekaná s bramborovou kaší, které se šéf nejvíc obával, podle něj nejlepší jídlo z objednávky. "Abychom si to ale nelakovali na růžovo, ten zbytek stojí za vyližprdel," uzavírá. A Eviťa kontruje: „Chybička se vloudí, nikdo není dokonalý. A kdo je, patří do muzea.“
Došlo v průběhu na slzy? Ano, šéfe. Lucii rozplakala kritika nepořádku v restauraci a uznává, že je to její špatná vizitka.
Jak to dopadlo?
Potom, co Zdeněk předal dobré rady a nechal tým, aby je zpracoval, se vrací. A na první pohled je poznat, že je hospoda uklizená. I nálada je pozitivnější. Eviťa šéfa na přivítanou obejme a žertují spolu o Viagře.
- Ochutnávka nedopadla špatně: Játra jsou prima hotovka, koleno se zelím nasytí i pány a můžou jít stavět koleje, kuřecí stehenní řízek je šťavnatý a nakonec po opravě projde u šéfa i steak.
- „Mám srdce až v prdeli, ale jsem rád, že vám chutnalo. A děkujeme, že jste nám ukázal cestu,“ říká David.
- Co na to šéf? „Dalo by se s tím rozhodně ještě něco dělat... Ten kluk jakž takž vařit umí, ale vůbec si nevěří. Kdyby šel víc do hloubky a dělal to jídlo ještě líp, bude to fungovat. Ale nesmrdí mu práce.“ A pak taky vyseknul pochvalu za to, jak obrovskou změnou prošel interiér.
Verdikt šéfa: 1 hvězda!
Jaká je aktuální situace?
Jeli jsme se samozřejmě podívat, jak si vede restaurace nyní.
- Co se změnilo od chvíle, kdy Zdeněk Pohlreich udělil podniku U Jelena jednu hvězdu? David i celá restaurace se odstěhovali do Hustopečí nad Bečvou.
- Co se nezměnilo, jsou lidové ceny. Polévka za 35 Kč (k menu zdarma), flank steak jako nejdražší položka na lístku za 205 Kč.
- Původní interiéry zdobili jeleni na sto způsobů, nové prostory jsou výrazně čistější, světlejší a příjemnější.
- Dominantou podniku je i tady bar s výčepem, ale i ten si vizuálně polepšil.
- A jak jsme si pochutnali? Polévka byla hustá tak akorát, snad by jen mohla být trochu slanější, steak byl skvěle okořeněný, stejně jako pepřová šťáva pod ním. Snad jen na servírování by si mohli nechat víc záležet.
- David si pochvaluje, že na novém místě mají víc zákazníků, jezdí za nimi ale i štamgasti z Drahotuše. Nájem je tu také nižší a všechno šlape výrazně lépe než před Šéfovou návštěvou.
Náš verdikt: Za nás si podnik šéfovu hvězdu stále zaslouží!