Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
hruškový koláč
Pixabay.com

Na chladnoucí zem se pomalu snáší listí, které hraje všemi barvami stejně jako podzimní ovoce. Čím si osladit život právě teď, v říjnu?

Jablka mají spoustu odrůd, každá se v kuchyni hodí na něco jiného. Pečte koláče a vařte voňavé ovocné kompoty! Podobně jako jablka můžete využít hrušky. Nebojte se ochutnat i méně obvyklé odrůdy, které vám prodají drobní sadaři. Ještě než vinaři sklidí všechny sladké hrozny a přemění je na lahodné doušky vína, můžete si z nich připravit neodolatelné podzimní koláče.

Pokud se vám nechce péct, popíjejte aspoň osvěžující burčák. Jeho sezona končí až v listopadu. Ořechy všeho druhu jsou plné cenných látek a v dezertech navíc skvěle křupají. Před použitím je lehce opražte, dostanete z nich více chuti. Do vaší kuchyně se koulejí také fialové švestky. Nepropásněte je!

3× říjnové ovoce:

Připravila Jana Kopřivová

Související články