Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
granatove jablko
Pixabay.com

Rudé granátové jablko rozzáří sladká i slaná jídla. Jeho sladkokyselá šťáva je nabitá vitaminy, proto si ho v chladném únoru dopřávejte v hojném množství.

 

V kuchyni

Z granátového jablka se jedí pouze červené míšky se semínky, které vypadají jako zářivé kamínky. Využijte toho a ozdobte jimi saláty i dezerty. Slušet bude vrstvenému dezertu trifle, barevnému ovocnému salátu i – zcela netradičně – pikantní čočkové polévce. Výborně chutnají také ve zmrzlinovém poháru. Míšky granátového jablka se hodí i k drůbeži, grilovanému masu a rybám.

Za barem

Ze šťávy granátových jablek se vyrábí grenadina, sladký sirup s nádherně sytě červenou barvou, který je nezbytnou výbavou každého barmana. Neobejde se bez něj koktejl Tequila sunrise ani šampaňská lázeň podle receptu Apetitu.

Granátové jablko Zdravé Salát Dezert Drůbež Grilované maso Ryby Koktejl Grenadina Tequila sunrise

Související články