Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
ryba
Pixabay.com

Jak pohodlně upéct rybu a dostat ji na stůl pěkně vcelku. 

 

Menší celá ryba (nebo porce ryby či kuřete) se snadno peče ,v balíčku‘. Jednotlivé balíčky si můžete připravit dopředu a uchovat několik hodin (maximálně ale do druhého dne) v lednici.

Připravte si obdélníky nebo čtverce pečicího papíru, ryby obložte a naplňte bylinkami, třeba šalvějí, bazalkou, tymiánem, a plátky biocitronu. Podložit je můžete také vařenými těstovinami nebo spařeným kuskusem. Osolte je však až těsně před pečením.

Okraje papíru přehněte směrem ke středu a pevně zatočte, totéž udělejte po stranách. Pečte v předehřáté troubě. Před podáváním položte celé balíčky na talíře.

A jak poznáte, že je ryba opravdu upečená? Zmáčkněte ji v nejsilnější části – pokud je pevná, můžete servírovat.

Související články