Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se jí na Colours of Ostrava? Úžasně barvitě. Hitem jsou misky plné chutí, rozžhavené uhlíky i obložené chleby

18. 7. 2025
Colours of Ostrava 2025
Zdenko Hanout / Colours of Ostrava

Festival Colours of Ostrava už dávno není jen o hudbě. Kromě fantastických koncertů nabízí návštěvníkům i pestré kulinární zážitky – ať už máte chuť na rychlé občerstvení, lokální speciality, nebo vyhledáváte novinky ze světa street foodu.

Jakmile vstoupíte do festivalového areálu, je jasné, že tady o pestrost a rozmanitost nebude nouze. Jí se zdravě i nezdravě, menší i větší porce, a ačkoliv si za některá jídla možná připlatíte víc než v centru Ostravy, rozhodně stojí za to ochutnat. Vzhledem k letošnímu lehce vrtkavému počasí možná budete hledat místo, kde se dá v suchu a v teple něco zakousnout. Přesně takovým místem je Gong: tady si můžete vychutnat pizzu přímo z pece, skvělou kávu a spoustu dalších jídel. S jídlem v ruce můžete klidně putovat po celém areálu – nikde vás nevyženou, ani když jste si jídlo přinesli odjinud.

Novinky na festivalu: Foodtrucková inspirace

Letní festivaly jako Colours of Ostrava jsou ideální místo pro objevování nových chutí. Letos tu můžete poprvé ochutnat například americký sendvič s grilovaným sýrem, vietnamské palačinky bánh xeo nebo korejské corndogy. Street food scéna už dávno není jen o burgerech a hranolkách (natož o klobásách a langoších) – trendy z celého světa míří do Ostravy stejně jako hudebníci.

Grilování na všechny způsoby i misky plné chutí

Na několika stanovištích narazíte na žhavé grily, kde se připravuje indické, korejské i mongolské grilované maso. Typické aroma salsy, omáček a marinád vytváří atmosféru, která láká ochutnat specialitu z každého koutu světa. Hitem letošní sezóny jsou misky – poke bowls. Dáte si do nich nejen svěží poke s čerstvou zeleninou a rybou, ale také vydatnou porci brambor, masa a nakládané zeleniny, zasypané ostravským sýrem z food trucku nebo bistra Vaše prasátko. Zdravá jídla mají ve festivalovém průvodci vlastní označení, takže pro zdravější volbu nemusíte nic složitě hledat.

Trendy chleby: Svačina jako od maminky

Chleby s pomazánkou ozdobené podle vlastní fantazie si v poslední době získaly popularitu nejen v kavárnách, ale i na festivalech. Připravit si vlastní svačinu s originálními surovinami je zážitkem samo o sobě. Pro sladkou tečku můžete zamířit třeba do olomoucké cukrárny Ollies, která má letos na festivalu hned několik stánků. Jejich zmrzlina mizí rychlostí blesku, a to bez ohledu na počasí. Komu chladné dezerty nesedí, může sáhnout po kávě a ke kávě třeba po originálních makronkách nebo po měkkém zmrzlinovém kornoutu s jahodovou náplní, mascarpone a pistáciemi.

Večerní festivalový šrumec: Kde je nejdelší fronta?

Na tu úplně nejdelší frontu možná narazíte večer – záleží, kam se zrovna přesune hlavní dav. Jisté je, že stánků s dobrým jídlem je po areálu rozmístěno dost na to, aby nikdo neměl hlad. Colours i na talíři potvrzují svou pověst multikulturní události: hranolky si dáte vedle gruzínského chačapuri, tradiční bramborák můžete zajíst belgickými vaflemi třeba na dvacet různých způsobů.

Za videoreportáž moc děkujeme Tereze Pavcové.

Sdílet článek

Letní festivaly Kam vyrazit Street food

Související články