Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit šťávu z červené řepy, jablek a zázvoru

17. 1. 2017
Šťáva z červené řepy
Marina Abrosimova/Unsplash

Zázvor dodá šťavnatým jablkům a zdravé červené řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!

Ingredience:

  • 2 středně velké červené řepy
  • 6 zelených jablek
  • zhruba 2,5cm kousek čerstvého zázvoru

Příprava koktejlu:

  1. Oloupejte řepu i zázvor. Jablka dobře omyjte.
  2. Všechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka.
  3. Džus můžete před podáváním zředit vodou.

Něco navíc:

Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen. Barvivo, díky kterému má řepa tak krásný odstín, navíc pomáhá vylučovat sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Jablka obsahují vitamin C, antioxidanty a vlákninu. Zázvor je to pravý životabudič a má silné protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Sdílet článek